foli nie powinno nic mu być (ale niech ktoś z R60 to potwierdzi) co do R200/400 to mój kiedyśstał ok tydzień z odpiętym aku i wyjetym kompem i nic mu nie było. standardowa synchronizacja i pyk odpalone
Wg mojej wiedzy alarm Valeo z R600 do '96 roku (ten na podczerwień) jest stałokodowy i nie ma prawa się "rozsynchronizować", a zabezpieczeniem przed "podsłuchaniem" jest to, że trzeba być bardzo blisko auta, żeby to zadziałało.
Ale to tylko gdzieś wyczytałem.
Na 100% alarm w R600 jest zupełnie inny niż R200/400 i nie ma z nim takich problemów.
Ja bym nawet nie pomyślał, że coś się może stać, a mam drugie R600.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ale nie na tak długo. Takie urządzenia mają "jakąś" pamięć - na kilka minut, godzin lub dni, a potem może przepaść, ale jak pisałem - akurat w R600 raczej nie ma z tym problemu.
Może się jeszcze kolega Markzo wypowie, bo przejął dawno temu mojego rozbitego 623, który stał conajmniej miesiąć bez aku w serwisie w Rzeszowie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 16:44
Okazało sie,że cały pas przedni do wymiany. Zbyt pomięty jest i mogą być problemy ze spasowaniem elementów.
Obawiałem się o chłodnicę klimatyzacji-ale jak odkręcałem przewody to zeszło ciśnienie z układu wraz z jakimś żółtym olejem. Więc chłodnica jest OK skoro przez dwa dni trzymała ciśnienie.
Chłodnica od płynu chłodzącego była mokra od spodu w miejscu mocowania węża-obstawiam,że opaska popuściła w wyniku wepchania wszystkiego do środka komory silnikowej. Ale sprawdzę to na szczelność.
Pęknięta obudowa filtra powietrza-sklei się.
Gdy odkręciłem rurę gumową od intercoolera do dolotu wylało sie z niej tak ze 2 duże łyżki stołowe oleju. Nie raz ją już odkręcałem i nigdy nie było tak,że olej sie z niej wylewał,co najwyżej ścianki były wilgotne od oleju. Więc WTF
Po wykręceniu intercoolera nie stwierdziłem,żeby wylewał sie z niego olej.Owszem,po wsadzeniu tam paluchów ścianki wilgotne od oleju.
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 17:25
NEOSSS napisał/a:
WYMIEN TYLKO GHORNY PAS TEN NAD ZAMKIEM ON MA SZEROKOŚCI OKOLO 60cm!!!!!!
Ten górny do wymiany ale dolny jest wepchany do środka.Ogólnie całe wzmocnienie jest pchnięte w środek i odstaje od pionu sporo. Pokiereszowane jest miejsce osadzenia lamp.
Zrobił bym tak jak pisałeś wcześniej z tym zbloczem. Ale po co mi szpary między elementami?
Znajomy blacharz powiedział,że można by to naciągać ale to już nie będzie to samo. Mogą szpary wyjść i ciężko będzie to spasować.
Co najlepsze-auto już raz dostało w przód-pokazał mi po czym to poznać.
filo, no to musisz kupowac caly pas przedni czyli wzmocnienie czolowe...
Ja bym sie tak nie bawil bo szkoda zachodu, wyciagnal bym to co trzeba i pasowal elementy przed malowaniem, wszystko da sie naciagnac tylko trzeba glowy a nie mlotka...
Rob jak uwazasz ale na spawach tez mozesz ciut przesunac i bedziesz mial szpary...
Widzialem gorsze auta po istnej rolce a po robocie wygladaly jak bezwypadkowe...
Pamietaj ze u nas nie ma blacharzy, sa sami artysci...
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 18:40
NEOSSS napisał/a:
Pamietaj ze u nas nie ma blacharzy, sa sami artysci...
Blacharz który sie podejmie roboty jest godny zaufania.
Raz,że znajomy (widziałem jak w Astrze 1 przełożył cały przód na spawach i szczerze jak bym nie wiedział to bym sie nie poznał).
A dwa jest blacharzem policyjnym,że tak powiem.
Klepie te wszystkie,zmaltretowane radiowozy...
[ Dodano: Sro Sty 07, 2009 15:47 ]
Wie ktoś może gdzie w Krakowie jest jakaś firma,która zajmuje się regeneracją odbłyśników lamp?
Chodzi o napylenie tego srebrnego odblasku.
(Tylko nie pisać nic o google bo nie znalazłem nic przez prawie godzinę)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum