Wysłany: Sro Sie 12, 2009 18:45 [r200] Grzeje się.
Jak w temacie. Podczas jazdy w korku, powolne podjazdy temperatura rośnie. Podczas jazdy nawet 40km/h nic sie nie dzieje. Włączam klimatyzacje i silnik przestaje mi sie automatycznie grzać . Nie wiem o co chodzi. Pojawiło mi sie to po wizycie u elektryka, który naprawiał jakąś tam wiązke bo niedziałał nawiew i radio w Roverku po włożeniu starej ładowarki samochodowej.
Proszę pilnie o podpowiedzi. Niestety nie mam czasu odwiedzić tego elektryka ponieważ kończę prace właśnie w tych porach.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 18:55
Może. Po pierwsze sprawdź bezpiecznik od wentylatora (ten w skrzynce pod maską). Później sprawdź czy kostka przy czujniku temperatury cieczy chłodzącej jest podłączona, dla pewności przeczyść jej styki. Możesz również spróbować podpiąć wentylator na krótko do akumulatora, upewniając się czy ten na 100% działa. Jeśli tak to prawdopodobnie padł czujnik, przekaźnik wentylatora lub jest przebicie jest gdzieś na wiązce.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum