Witam wszystkich, to jedne z pierwszych moich postów także proszę o wyrozumiałość.
Zauważyłem, że ostatnio ubywa mi płyn chłodniczy. Pod autem zostają plamy. Widać, iż coś sobie cieknie po bloku silnika, tak spod przyłącza kolektora. Da się to jakoś uszczelnić?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 21:31
master55 napisał/a:
Da się to jakoś uszczelnić?
oczywiście że się da, jak masz smykałkę do mechaniki i podstawowe narzędzia to 2-3h pracy i koszt uszczelki a jak nie to mechanik bez problemu ją wymieni (i skasuje niestety )
uszczelka np tu
Kod:
http://www.englishcars.pl/?productID=1870
koszt znikomy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zaczynam się tak zastanawiać i jednoznacznie nie wiem, z którego miejsca to cieknie, muszę to jutro dobrze sprawdzić, bo mogłoby to też wyglądać na uszczelką spod głowicy (o zgrozo wolę o tym nawet nie myśleć), płyn widoczny na łączeniu. Oczywiście z olejem wszystko ok, jak i z temperaturą silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum