Wysłany: Sro Lis 11, 2009 14:07 [214] Proszę !!! pomocy !!! pilot padł - alarm wyje .....
witam was serdecznie moi drodzy i proszę o pomoc w sprawie tego typu : ostatnio kilka razy szwankował mi pilot a wczoraj stało się najgorsze podchodzę do auta strzał z pilota ! nic zero kontaktu ! otwieram z klucza OK. wkładam klucz do stacyjki przekręcam na 1 i strzelam z pilota bo może załapie ale nic z tego i za długo czekałem i w końcu uruchomił się straszny i bardzo głośny alarm SZOK !! odłączyłem tylko klemę i przestał ALE CO MAM teraz dalej zrobić bo nie wiem jak mam sobie poradzić aby go wyłączyć i odpalić ( co do pilota to bateryjka jest nówka ) PROSZĘ O POMOC !!!!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 14:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie nic takiego nie robiłem a baterie zmieniłem jak zakupiłem auto czyli jakieś 3 tygodnie temu i od tamtej pory do wczoraj było wszystko ok. no może 3 dni ostatnie troszkę szwankował ale załapywał
Rozbierz pilota i zobacz czy bateria jest dobrze trzymana przez blaszkę (może coś się rozłączyło itd.). Może być też tak, że kupiłeś jakąś starą baterię i już się rozładowała. No i zsynchronizuj pilota.
czytałem właśnie i pisze tylko aby wyczyścić pilota itd... albo zakupic 2 pilot i trzeba jechać z nim aby go zaprogramować o to ci chodzi ?
tylko że tak Pilot w środku wygląda jak nowy i bateryjka jest nowa
a co do zakupu 2 pilota to juz chyba ostateczne i najbardziej kosztowne wyjście tylko jeszcze JAK MAM POJECHAć DO mecha... na kompa !!
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 14:48 ]
[quote="AdrianWWL"]Rozbierz pilota i zobacz czy bateria jest dobrze trzymana przez blaszkę (może coś się rozłączyło itd.). Może być też tak, że kupiłeś jakąś starą baterię i już się rozładowała. No i zsynchronizuj pilota.[/qu
a jak mam go zsynchronizować ? bo tego to nie wiem !?!?!?!
Ty leniu, nie czytałeś w ogóle.
Poprowadzę Cię za rękę(ostatni raz):
Wchodzisz w linka Tutaj -> Potem widzisz na samej górze odnośnik do 2 miejsc, wchodzisz do pierwszego. A co tam jest ? Niespodzianka, zobacz sam
I przeczytaj to, dużo teksu nie masz.
Ty leniu, nie czytałeś w ogóle.
Poprowadzę Cię za rękę(ostatni raz):
Wchodzisz w linka Tutaj -> Potem widzisz na samej górze odnośnik do 2 miejsc, wchodzisz do pierwszego. A co tam jest ? Niespodzianka, zobacz sam
I przeczytaj to, dużo teksu nie masz.
czy o to ci chodzi konkretnie ? tzn. aby rozbroić immobiliser wystarczy zbliżyć pilota do stacyjki. W aktywnym immo, trzeba wcisnąć przycisk na pilocie przed włączeniem zapłonu
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 15:00
Ziomal
pierwsze - powinieneś mieć 2 piloty - jeśli masz sprawdź czy drugi działa czy nie
drugie - powinieneś dostać razem z autem 4 cyfrowy kod do rozbrajania awaryjnego imobiliser-a, opis jego użycia jest w instrukcji obsługi auta
trzecie - synchronizacja pilota - otwierasz auto kluczykiem (bez otwierania drzwi) i naciskasz min 4x przycisk zamykania na pilocie - jak zamek się zamknie pilot zsynchronizowany
jak radzili przedmówcy - najpierw warto sprawdzić czy uchwyt baterii w pilocie nie poluzował się w miejscach lutowania - często sie zdarza
jeśli nic z powyższych nie zadziała pozostaje kumaty elektronik żeby sprawdził pilota i ew w ostateczności podpiecie pod komp i sprawdzenie imo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ziomal
pierwsze - powinieneś mieć 2 piloty - jeśli masz sprawdź czy drugi działa czy nie
drugie - powinieneś dostać razem z autem 4 cyfrowy kod do rozbrajania awaryjnego imobiliser-a, opis jego użycia jest w instrukcji obsługi auta
trzecie - synchronizacja pilota - otwierasz auto kluczykiem (bez otwierania drzwi) i naciskasz min 4x przycisk zamykania na pilocie - jak zamek się zamknie pilot zsynchronizowany
jak radzili przedmówcy - najpierw warto sprawdzić czy uchwyt baterii w pilocie nie poluzował się w miejscach lutowania - często sie zdarza
jeśli nic z powyższych nie zadziała pozostaje kumaty elektronik żeby sprawdził pilota i ew w ostateczności podpiecie pod komp i sprawdzenie imo
1 nie ma 2 pilota
2 nie mam również żadnych dok. z kodem itd...
3 TO ZROBIĘ w 1 kolejności bo tego nie uczyniłem
Bardzo dziękuje za szczere rady i podpowiedzi
a na koniec Jak juz nic nie pomoże to tak czy siak musze go na krawacie holowac do mechanika na kompa TAK ? bo i tak go nie odpalę
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 15:07 ]
AdrianWWL napisał/a:
Kurcze widzę, że dzisiaj pogoda nie wpływa dobrze na ludzi... Zastosuj się do mojego poprzedniego posta. Tam jest napisane jak go zsynchronizować.
O widzisz, darek_wp już Ci podał rozwiązanie na tacy.
kolego nie denerwuj się a co do twojej RADY to jest 1 w kolejności którą uczynię jak tylko zejdę do auta a powiedz mi jak będę robił ten zabieg to musi być auto podłączone do aku bo jest taki PROBLEM ŻE MAM ODŁĄCZONA KLEMĘ bo wyje alarm jak ją podpinam ?
kiedy go podłączysz alarm oczywiście zacznie wyć, wtedy podejdź do drzwi kierowcy i otwórz je kluczykiem. Powinien przestać wyć, jeśli nie przestanie, to możesz mieć odłączony czujnik w zamku, ale zsynchronizować pilota i tak się powinno dać (czasem tylko nie wystarczy nacisnąć 4 razy), Tylko przy otwieraniu kluczykiem musi zaskoczyć centralny.
alarm powyje ok minuty i zmęczy się i przestanie
a poza tym, to przejrzałbym wiązke tylnej klapy
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 15:18 ]
aha i bezpiecznika nie wyjmuj, bo pilota nie zsynchronizujesz
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Alarm się wyłączy po jakimś czasie. Ewentualnie wyjmij bezpiecznik od klaksonu/odłącz go.
panowie ! ruszam do akcji - w kolejności
odłączę klakson - jak znajdę ten bezpiecznik !?!?!
i zsynchronizuję pilota
a jeszcze popatrzę czy dobrze styka bateryjka pod blaszką
dokonam tego za jakąś godzinkę ale o efektach napiszę wam na 100% Bardzo wam wszystkim NA RAZIE ! dziękuję
oczywiście za pomoc ! się odwdzięczę Oby TYLKO pomogłooooo !!!!!!!!!!
kiedy go podłączysz alarm oczywiście zacznie wyć, wtedy podejdź do drzwi kierowcy i otwórz je kluczykiem. Powinien przestać wyć, jeśli nie przestanie, to możesz mieć odłączony czujnik w zamku, ale zsynchronizować pilota i tak się powinno dać (czasem tylko nie wystarczy nacisnąć 4 razy), Tylko przy otwieraniu kluczykiem musi zaskoczyć centralny.
alarm powyje ok minuty i zmęczy się i przestanie
a poza tym, to przejrzałbym wiązke tylnej klapy
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 15:18 ]
aha i bezpiecznika nie wyjmuj, bo pilota nie zsynchronizujesz
dzięki kolego
a powiedz mi jak mam nie wyciagac tego bezpieka od klaksonu to może chociaz go odłącze jakimś kabelkiem jak ma cos takiego ? ale i tak sprawdze twój sposób z kluczykiem i centralnym - może go to uciszy
możesz odłaczyć kabelki od klaksonu jeśli chcesz, to nie stanowi problemu, nie pamiętam tylko gdzie w R200 są klaksony i jak jest z dostępem do nich... jak tak samo, jak w R400 to szkoda się bawić... niech powyją te kilkanaście sekund
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
troszkę późno wam odpisuje ale mam smutne wiadomości Bo nic nie pomogło - wszystko zrobiłem z godnie z waszymi radami i nic jedynie co to tylko udało sie to to że jak podłączyłem kleme do aku .. i przekręciłem kluczem w drzwiach to wyłączył sie alarm Poza tym w pilocia cisza i nic Normalnie jestem załamany !?!?!?! help ..... sos sos ......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum