Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 130 Skąd: Elbląg
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 15:27 [R25/ZR iDT] Glosna praca od 2tys na drugim biegu
Hej
Być może mój problem to wyłącznie zboczenie ale opisze go żeby mieć pewność.
Moje auto dość skutecznie odstrasza mnie od kręcenia go powyżej 2tys na drugim biegu. Silnik jak wiadomo jest dość głośny ale mój wydaje dźwięk sporo obciążonego. Na trzecim biegu nie jest już tak źle. Być może dlatego, ze jest ogólnie głośniej.
Uznałbym ten fakt za normalny gdyby nie czasowe poprawy. Mam wrażenie ze przy temp wody 80 stopni jest ciszej, a na pewno po 20 minutowej przerwie czuje ze silnik pracuje sporo ciszej.
Przychodzi mi na myśl problem z przypchanym wydechem ale ponoć to rzadkość. Jakiś czas temu zaobserwowałem w końcówce wydechu jakieś frędzle. Czasami tez trochę śmierdzi z wydechu ale nie udało mi się tego połączyć z objawami.
Dodatkowo napisze, ze auto nie ma problemu z przyspieszaniem. Przeplywka była wprawdzie czyszczona i to sporo pomogło przy dole obrotów ale nie odczułem różnicy jeśli chodzi o głośność pracy. Rury IC ładnie puchną, na trzecim biegu wyraźnie wgniata w fotel ale na drugim nie lubię go kręcić przez ten hałas. Silnik wchodzi na obroty powyżej 4tys.
Proszę o jakieś rady lub potwierdzenie ze tak ma być
Przepraszam za długi opis. Pewnie i tak nie wyczerpałem tematu
[/code]
_________________ Pozdrawiam
Artur
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 15:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 130 Skąd: Elbląg
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 21:27
Troche niesmialo napisalem o tym zapchaniu bo 2 mechanikow dziwnie na mnie popatrzylo jak o tym wspomnialem. Farfocle opisane w podanym watku zaczynaja mnie przekonywac skoro tez je mialem. Podjade do wydechowcow i podpytam.
Nagranie nie bardzo sie udaje ze wzgledu na jakosc dzwieku.
Jutro nagram wskazowke odobrotow na biegu jalowym. Ciekawy jestem czy silnik odpowiednio gwaltownie u mnie reaguje. Tu klania sie brak kontaktu z innymi uzytkownikami roverkow:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum