Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 11:36 [R420] jak wykręcić panel z drzwi z ręcznie opuszczaną szybą
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witajcie
Mam problem, nie mam zielonego pojęcia jak wykręcić panel z tapicerką z tylnych drzwi. Przeszkadza mi korbka do otwierania okna, myślałem, ze kryje się tam jakaś sprężynka, która to przytrzymuje ale nic nie znalazłem. Proszę was o poradę
Ostatnio zmieniony przez szoso Nie Wrz 25, 2011 13:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Cześć. Jak odciągniesz korbkę trochę do siebie to tam jest taka zawleczka(zabezpieczenie) i trzeba to wyciągnąć wtedy korbka powinna dość lekko zejść. Ja demontując boczek tylnych drzwi używałem małego płaskiego śrubokręta.
Pozdrawiam.
jak odciągniesz korbkę do siebie(śmiało nie urwie się) to powinno być przy korbce taki metalowy drucik. Wlaśnie to sprawdziłem. Odciągnąłem klamke i widać zabezpieczenie. Jest ono przy plastiku korbki wsunięte na metalowy trzpień. Szarego koloru jest to zabezpieczenie.
To jest taki drucik w kształcie litery U. Jest wsunięty na drążek i korbkę jednocześnie. Wystarczy malutki klucz imbusowy lub coś innego z zagiętym końcem i zdejmiesz bez problemu bo to lekko wystaje. Wtedy korbka powinna zejść z drążka.
Czy mógłby ktoś pokazać na zdjęciu gdzie dokładnie jest zabezpieczenie tej korbki, bo szukałem i nic nie mogłem znaleźć, roverka mam od października i muszę wymienić klamkę bo się urwała , ale nijak nie mogę znaleźć tego zabezpieczenia.
EDIT
OK. Sprawdzę dopiero jutro bo dzisiaj już ciemno, a światła nie mam. Znając moje szczęście ta spinka się gdzieś schowa.
Ostatnio zmieniony przez pawel35 Pią Lis 04, 2011 17:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum