Wysłany: Wto Sty 25, 2011 09:26 [R620] Dymi na siwo i nie ma mocy.
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich,
Po zakupie auta mam odrazu problem po odpaleniu kopci na siwo/szaro na wolnych obrotach jak i przy jeździe po rozgrzaniu zostawia trochę dymu za sobą nie jest to zapach spalonego oleju silnikowego czy płynu tylko takich spalin jakby niedopalonych. W oleju ani w płynie niema żadnych niepewnych oznak uszkodzenia głowicy czy uszczelki, nie znalazłem na forum podobnego problemu wiec pytam się was...Auto jest mułowate nie czuć zbytnio kopa po 2tyś obr
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 20:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 09:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyżby stale otwarty zawór EGR? Najpierw szukaj w tym kierunku, może wystarczy go zaślepić i będzie ok. Jest na to bardzo łatwy sposób i warto spróbować, poszukaj na forum.
Dymi tak samo jak w tym aucie ale ten dym nie jest normalny jest "ciężki" nie zachowuje sie jak para wodna która rozpływa się momentalnie. Strasznie czuć w nim spaliny. Po ruszeniu z skrzyżowania widze za sobą jak sie jeszcze unosi... mam dla przykładu porównanie bo jeżdże felicją 1.9d i tamten ma normalny dym w identycznych warunkach atmosferycznych.. wiec z tym autem na filmie niejest OK.
Zawór egr zaślepiony wszystkie świece sprawne. a jak rano odpale i jade to wygląda to tak...
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 00:29
podjedź do pompiarza i sprawdź kąt wtrysku, czy po zmianie rozrzadu nie przestawil się czasem o 1 zabek pasek na pompie jakiemuś sprytnemu mechanikowi. Proponuje też sprawdzić czy turbo dmucha należycie, no i wtryski.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum