Wysłany: Nie Mar 25, 2012 12:41 [R 75] Problem Z Oponami
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Mam małe pytanko mam zamiar kupic opny letnie nowe badz używane 205/50/16. Teraz posiadam zimowe bierznikowane 205/55/16., ale podobno ze jak założe takie nisko profilowane to nie będzie mi się zgadzała predkość, predkościomierz bedzie zawyżał albo zaniżał predkosc prosze o wyjasnienie mojego problemu. Natomiast druga sprawa to to ze podobno na bierzmikowanych oponach letnich ABS gupieje niewiem czy to fakt czy jakis mit. Prosze was o pomoc Dziki z góry.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 15:24
niewiem jak teraz bo bierznikowanymi sie za bardzo nie interesuje oponami ale jeszcze pare lat temu bierznikowane to była zgroza...ale wiadomo- technika idzie do przodu i z tego co teraz czytam więcej jest pozytywnych opini o bierznikowanych ale bądź co bądź jeśli lubisz deptać na gaz to kup nowe,nie zaufałbym bierznikowanej przy prędkości np 200km/h
[ Dodano: Nie Mar 25, 2012 16:24 ]
a co do prędkościomierza i ABS to kolega kalafior ma w 100% racje o ile wszystkie koła masz w jednakowym rozmiarze, raz sobie założyłem z przodu opony o wysokości 60 a tył 65 i zaraz wruciłem zmieniać bo ABS wariował
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum