Witam.
żeby nie zaśmiecać to się zapytam.
Jak wygląda włącznik podgrzewania lusterek w roverku ewentualnie jak się je po prostu włącza ?
Nawet nie wiem czy posiadam podgrzewane
możesz mieć włączane automatycznie po uruchomieniu silnika. Wtedy po prostu robią się ciepłe (o ile oczywiście wszystko sprawne) a włącznik jeśli jest to jest umieszczony obok regulacji lusterek
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Podepnę się pod temat. Chce zmienić lusterka na podgrzewane (teraz mam elektryczne bez podgrzewania) i mam pytanie co potrzebuję do tej przekładki? Same lusterka i włącznik wystarczą czy wiązkę też muszę położyć?
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
Wiem, że lusterka nie działają na wi-fi ale w Roverach często wiązka do wyposażenia dodatkowego była położona nawet w podstawowych wersjach. Dlatego pytam się czy zasilanie mat grzewczych też jest uwzględnione czy muszę dokładać kilka kabli dodatkowo.
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
W samochodach tych rocznikow, kupionych jako uzywane, mozna spodziewac sie wszystkiego. mogl kiedys miec podgrzewane, potem ktos zalozyl zwykle a wiazka jest, moze ktos cos kombinowal i wiazke dokladal lub wyciagal. wyjmij szklo lusterka i zobacz czy sa dwa wolne przewody. jak nie to przy wtyczke lusterka zobacz czy sa dwa wolne piny (w sensie ze od budy do wtyczki ida dwa wiecej niz od wtyczki do lusterka). bedziesz wiedzial na czym stoisz.
To oryginalne rozwiązanie zaadoptowane jeszcze z kanciaków jeśli dobrze pamiętam. Na początku produkcji (a mój robiony był w 1995) je stosowano. Pewnie mieli nadmiar części w magazynach.
Tych sprzedawców pogięło z tymi cenami tych przełączników lusterka z podgrzewanie 70zl za wyłącznik
Najłatwiej jest dorobić sobie zwykły wyłącznik niestety jakoś to jest ze od strony pasażera są maty lusterka razem podpięte pod dmuchawę i trzeba ciągnąc nowy kabelek od drzwi do wyłącznika
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum