Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam związku ,że zacząłem grzebać przy swojej 620 po wymianie silnika wraz ze sprzęgłem miałem problem z wysprzeglaniem . Biegi wchodził mi na dwa trzy wciśnięcia pedału sprzęgła idąc najprostszą zasada jak najmniej pracy zauważyłem że mam wyprzęgnik cały mokry i bach wtraf w 10. Lecz teraz nie wytrzymała mi pompa sprzęgła i pociekło mi do środka I tutaj moje pytanie jak najszybciej ją wymienić mam używkę więc ją założę chyba że ktoś ma jakiś zestaw naprawczy na zbyciu i jest z Wrocławia?? Kto ma jakie sposoby Jak najszybciej rozbroić aby się do niej dostać Czekam na wasze doświadczenia zależy mi na czasie a autko potrzebne
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 21:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lut 11, 2014 21:41
Odkręcasz ją od środka auta pod kierownicą, tam musisz rozłączyć ją od pedału i odkręcić dwie śruby mocujące. Od strony silnika odkręcasz dwa przewody sztywne i jeden giętki od zbiorniczka i wyciągasz pompę. Trochę ciasno tam jest i przydadzą się łamane klucze i przedłużki. Oczywiście najpierw przewody odkręć żeby pompa siedziała sztywno. Pamiętaj po wymianie pompy o odpowiednim wyregulowaniu cięgna pompy i wysokości pedału żeby ciśnienie nie robiło się za duże bo szybko Ci się znowu coś rozszczelni lub sprzęgło będzie się ślizgać po pewnym czasie. (Efekt twardego pedału sprzęgła)
W Si czyli bena masz 1 sztywny (rurka) do wysprzeglika od pompy i elastyczny do zbiorniczka. Jak odkręcić samą pompę to sam zobaczysz. Trzeba się położyc pod kierownice i masz dwie srubki 12-13 nie pamiętam koło pedału sprzęgła. Jeśli masz smykałke do mechaniki to sobie poradzisz. Co do regulacji to aby nie było efektu "twardego sprzęgla" poluzuj śrubę ciegna pompy tak aby bylo 2-3mm luzu.
Juz wiem mam instalacje lpg i puscili mi obok wiazke kabli dojscie jest masakryczne.
Narazie wymontowalem szukam zestawu naprawczego albo zaloze z rozbitka. Gorzej bedzie z montazem nie ma miejsca na nic a walka z wymontowanie 3 godz i pociete rece :-( jak ustawic pedal?
witam już temacik ogarnolem w miare okej. Odpowietrzyłem sprzęgło miałem na 5 wcisnięc i problem ten sam przed każdą zmianą biegów wciskać po 2-3 razy ale już się uregulowało. Co odpowietrzałem to leciała mi piana no szok. Już nie przy jednym aucie grzebałem ale cyrki to tylko przy tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum