Wysłany: Sob Lut 09, 2013 09:24 [R75] Elektrozawór EGR - podłaczenie z EGR
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.
Postanowiłem wymienić kilka wężyków w moim R i niestety jednego połączenia jestem pewny na 95% mianowicie chodzi o połączenie EGR z tym małym zaworem sterowania tylko czy to tak ma wyglądać z poniższego schematu wygląda ze jest ok ale wole mieć 100% pewność.
z Góry dziękuję za pomoc.
Pzdr
SmoK
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Lut 09, 2013 12:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 09:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
AGR to żadne plusy dla kierowcy poza ekologią.
Na niskich obrotach EGR się otwiera i do kolektora trafia cześć spalin. Efekt taki, że masz mnóstwo czarnego syfu na dolocie. W skrajnych przypadkach dolot masz w połowie zatkany lub zawór EGR zblokowany i cały czas spaliny idą do kolektora dolotowego. Jest to kłopotliwy element i trzeba go regularnie kontrolować i czyścić. Więc lepiej pozbyć się go i po kłopocie.
Ja u siebie zatkałem wężyk i zawór w ogóle się nie otwiera i spaliny nie trafiają do cylindrów.
czy po wyciagnieciu wezyka z EGR i zaslepieniu go ktos odnotowal wieksza moc silnika?? wiem ze dolot powietrza mozna odciac zaraz przy plastikowej oslonie silnika, ludzie twierdza ze dodalo to sily i zrywu
czy po wyciagnieciu wezyka z EGR i zaslepieniu go ktos odnotowal wieksza moc silnika?? wiem ze dolot powietrza mozna odciac zaraz przy plastikowej oslonie silnika, ludzie twierdza ze dodalo to sily i zrywu
Sam mam tak ucięzty dolot, choć nie jest to dobre rozwiazanie... większy wlot może i tak, ale w tym wypadku ciągnie ciepłe powietrze z chłodnicy
odlaczylem wezyk od EGR i zatkalem sruba, czuc roznice samochod troche lzejszy jakby, przy nizszych obrotach szybciej zalapuje, utne ten wlot i zobacze, tak by sie wydawalo ze cieple powietrze bedzie zbieral nie tylko z chlodnicy ale z silnika, ale duzo anglikow twierdzi ze poprawilo to zryw samochodu szczegolnie na drugim biegu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum