SeniorA, to dlaczego samochód - po awarii silniczka - zamykał się z pilota, ale już z niego na danych drzwiach nie otwierał? Twardy lock działał tylko na zamykanie, otwierał wyłącznie ten od miękkiego locka, czyli opowiadający za przyciski w środku.
_________________ Jam jest MD, władca Dinożaurów
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 12, 2015 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Kwi 13, 2015 09:29
pytanie : "SeniorA, to dlaczego samochód - po awarii silniczka - zamykał się z pilota, ale już z niego na danych drzwiach nie otwierał?"
przyczyn może być kilka , ale jeśli po zamknięciu pilotem drzwi dało się otworzyć z wewnątrz, to znaczy , że ten silniczek nie działał i nie zamknął całkowicie.BCU taki silniczek wyłącza , nawet jak się zaczyna grzać ( dlatego są przypadki ,że raz działa a raz nie).
Po co dyskutować , to cytat z info serwisowej " Each actuator motor can be driven in either direction to lock or unlock the door. One motor operates the CDL function and its operation is visible by movement of the door sill locking button. The second actuator motor is used to move the latch mechanism to the superlock position."
[ Dodano: Pon Kwi 13, 2015 10:29 ]
w RAVE ( w części Technical/Security/Vehicle locking ) : • CDL Motor: Actuator motor. Achieves locking and unlocking condition of latch. Controlled by
the GM6
• Superlock motor: Actuator motor. Achieves superlocking/unlocking condition of latch.
Controlled by GM6
The passenger door latches (see Figure 32) are the same as the driver's door latch but without
the Key lock/unlock microswitches
Witam, mam problem z zamkiem lewy tył otóż nie idzie otworzyć drzwi ani od środka ani od zewnątrz zdemontowałem tapicerkę i ruszałem tymi dzwigienkami i co i nic drzwi dalej zamknięte ktoś ma jeszcze jakiś pomysł .... 2 godz w samochodzie i kicha nie wiem możę coś w środku zamka się urwało....
Ruszanie dźwigienkami nic nie da, jesli odmówił posłuszeństwa silniczek który zamykając odłączył mechanizm tych dźwigienek. Musisz włożyć rękę w drzwi, ściągnąć plastikową osłonę mechanizmu zamka, i jakimś długim płaskim śrubokrętem trafić w odpowiednia dźwignię i ją popchnąć, drzwi sie otworzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum