Wysłany: Czw Paź 29, 2015 17:51 [R75] problem z lusterkiem zewnętrznym
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
po zderzeniu z sarną musiałam wymienić lusterko prawe. Kupiłam jedno- nie działał mechanizm na lewo/prawo, góra/dół działało, więc zwróciłam to lusterko. Kupiłam drugie i mam to samo- nie działa na lewo/prawo, więc ewidentnie coś jest w moim aucie nie tak. Lusterko, które miałam przed wypadkiem z sarną działało w każdym kierunku. Dodam, że lewe lusterko działa w każdą stronę. Czy to wina kostki, którą się podpina przy założeniu lusterka? Czy może problem tkwi w czymś innym?
Po zdjęciu pozostałości lusterka po sarnie, ta czarna guma była mokra od deszczu, więc może woda dostała się do kostki i coś nie styka?
Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
SeniorA, sarna wskoczyła na szybę ze strony pasażera, uszkodziła szybę i wyrwała mi lusterko prawe oraz dach bezpośrednio nad szybą też został wgniecony.
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 19:17
Pytam o drzwi , bo tam miedzy słupkiem i drzwiami jest kostka łączeniowa , może była rozpinana. Ja sprawdziłbym ciągłość (elektryczną )od lusterka przewodu popielato/zielony i dalej popielato/różowy.
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 19:44
nie , przy lusterku jest jedna , a druga w harmonijce gumowej między drzwiami i słupkiem , tamtędy jest zasilanie przełącznika lusterek w panelu drzwi.
Wysłany: Pią Paź 30, 2015 09:49
sunflower napisał/a:
Dodam, że lewe lusterko działa w każdą stronę.
longer86 napisał/a:
Lusterko kierowcy działa dobrze?
longer86 napisał/a:
może przełącznik w drzwiach?
tak , ale to będzie wiadomo jak kostki i przewody będą ok, można sprawdzić czy jest zasilanie tego silniczka w kostce . Zakładam , że silniczki horizontal w tych lusterkach były sprawne .
[ Dodano: Pon Lis 09, 2015 12:18 ]
niestety po przeczyszczeniu kostki nic się nie zmieniło dalej nie działa na boki, pewnie problem tkwi gdzie indziej. Interesuje mnie jeszcze taka nigdzie nie wpięta wtyczka z dwoma kabelkmi, wie ktoś od czego ona moze być?
Sądząc po rdzy dookola otworu, to posprawdzaj dobrze te kostkę czy prady dochodzą. A ten 2 przewodowy konektor zdaje sie jest od glosniczkow wysokotonowych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum