Dzisiaj znowu wysiadło mi oświetlenie tablicy rejestracyjnej...
Jedna żaróweczka była,aż spalona,a druga jest w porządku. Jednak mając dwie nowe założyłem i.. nie działa? Czy gdzieś jakieś zwarcie zrobiło czy jak?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 21, 2015 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mr.Oven, w blendzie jest płytka drukowana, do której podłączone są żaróweczki. Prawdopodobnie woda (a pewnie u Ciebie pada tak jak u mnie) się tam dostała i stąd taki efekt. Ewentualnie płytka mogła po prostu zgnić.
W tej sytuacji czeka Cię zdjęcie blendy. Płytkę możesz wywalić, zostawiając tylko fragmenty z mocowaniem żarówek i resztę zastąpić zwyczajnie przewodami. Punkty styku zabezpieczyć gorącym klejem lub rurkami termokurczliwymi i powinno wytrzymać lata.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Przewody powinny być opisane etykietkami. Kamerkę podłączasz do odpowiedniego cincha, natomiast przewód "informujący o włączeniu wstecznego" prawdopodobnie do jednego z tych kabelków bez wtyczek. Który dokładnie? Powinno być na etykietce napisane.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Mr.Oven, nie jest tak źle. Gdy zakładałem kamerkę u siebie, łącznie z położeniem przewodów w progu, zajęło mi to na spokojnie niecałe dwie godziny w słoneczny dzień.
Teraz jest zimno, więc masz motywację, żeby uwinąć się szybciej i pobić rekord.
Więc sobie wybierz."
Jak masz manual to usterki pompki sprzęgła i wysprzęglika (można montować zamienniki TAZU). W benzyniakach HGF (uszczelka pod głowicą). Problemy z zamkami drzwi. Zimą czasami drzwi się nie chcą zamykać (otworzysz ale przy próbie zamknięcia się odbijają). Rysujące się szyby
Trzeba uważać na drożność odpływów w podszybiu (jak są niedrożne komp łapie wilgoć i są jaja).
Jak każdy samochód ma swoje mocne i słabe strony. Jak trafiłeś na zadbany egzemplarz to będziesz zadowolony. Jak trafiłeś na zaniedbany... to Twój mechanik sobie nowy dom wybuduje Chyba, że umiesz sam grzebać (co w sumie nie jest specjalnie utrudnione w tym samochodzie - nie licząc często małej ilości miejsca na manewrowanie np pompka sprzęgła).
Panowie nie chce otwierać nowych tematów, więc napisze tutaj.
Podczas jazdy muzyka grała z karty SD i nagle się wyłączyła i wyskoczył komunikat: warning please stop watch video player. I od tamtej pory nie mogę uruchomić muzykę z karty SD (choć piosenki jak były tak są). Wyciągnąłem i włożyłem kartę z powrotem. Uruchamia się karta i po chwili wyskakuje ten komunikat. Wiecie może co temu zaradzić? Czy jakaś wtyczka wyleciała lub cos?
Mr.Oven, to "zabezpieczenie" przed oglądaniem filmów w trakcie jazdy. Wygląda na to, że Twoja stacja nawet muzykę odtwarza przez "video player".
Czytałem, że niektóre stacje mają takie coś, że jeden z tych luźnych przewodów należy podpiąć pod hamulec ręczny lub - jeśli się chce mieć to całkowicie z głowy - po prostu do masy.
Prawdopodobnie u Ciebie była od początku zrobiona ta druga opcja i się teraz gdzieś ten kabelek poluzował. Wyjmuj stację, zobacz, czy jakiś przewód nie jest przypadkiem "zawinięty" do masy we wtyczce ISO. Jest szansa, że będzie koloru różowego (tak widzę w instrukcji stacji podobnej do Twojej), ale pewności nie mam.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum