Wysłany: Sob Sty 30, 2016 21:42 Twardy pedał sprzęgła
Witam.
Koledzy potrzebuję Waszej pomocy. Przeglądając forum napotykałem tylko na problem z wpadającym padałem. Ja niestety w odróżnieniu od tego, mojego pedału nie mogę wcisnąć - jest twardy jak kamień. Żeby nie siedzieć bezczynnie, dzisiaj zabrałem się za wstępną diagnozę. Zdemontowałem pompkę sprzęgła (jest sprawna), uzupełniłem płyn(zbiorniczek był całkowicie pusty) i zacząłem pompować padałem. Po kilku razach jak pedał wpadł ponownie się usztywnił. Skontrolowałem szybkozłącze oraz połączenie skrzyni z silnikiem i wszystko jest słuche. Co może być przyczyną - wysprzęglik?
_________________ Nic nie dzieje się bez przyczyny...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 30, 2016 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak zbiorniczek był pusty, to gdzie się podziała jego zawartość ?
Miałem tak kiedyś, że przewód (przy końcówce) ten od pompki był zapchany syfem. Niestety nie mogłem tego udrożnić i musiałem wymienić przewód. Efekt był podobny. Pedał nie dał się nacisnąć.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Dzięki Wam za podpowiedzi. Już rozgryzłem ten orzech. Powód okazał się bardzo błachy Podczas wciskania sprzęgła rozłączało się szybkozłącze i stawiało opór. Na szczęście ominie mnie ból głowy związany z wymianą wysprzęglika. Nowe szybkozłącze zamówione i mogę spać spokojnie.
_________________ Nic nie dzieje się bez przyczyny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum