Wysłany: Wto Sie 02, 2016 14:12 [R75] Jaka tarcza sprzęgła przy Dwumasie?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich forumowiczów:)
Właśnie jestem na etapie montowania dwumasy którą wymieniałem ze względu na wytarty wieniec, po zdemontowaniu docisku wraz z tarczą sprzęgła, zauważyłem że na obecnej tarczy sprzęgła (która jest bez sprężyn) rowki już są słabo widoczne, a grubość tarczy to około 5,4-5,5 mm.
I tutaj pojawia się problem bo gdy wpisałem w google tarcza sprzęgła do rovera 75 CDT to wyskakują tarcze zawierające sprężyny.
Jaka tarcza według waszych doświadczeń i wiedzy powinna być zamontowana przy dwumasie, ze sprężynami czy może bez?
W załączniku zdjęcie obecnej jaką ja mam.
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 02, 2016 14:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Widziałem sprzęgła kilku producentów przeznaczone go R75 CDT, miały różne ilości sprężyn, jedne cztery, inne sześć, ale nie spotkałem jeszcze takiej, co by nie miała wcale.
Osobiście też wybrałbym taką ze sprężynami. Zawsze to dodatkowy element w procesie tłumienia. Choć akurat ja to mało wiem, może w takiej bez sprężyn użyta jest jakaś inna magia, o której jeszcze nie słyszałem.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Hm. Dwumas do naszych CDT jest chyba tylko jeden - LuK - i ten sprężyny ma. Z resztą dwumas to się chyba bez sprężyn nie obejdzie.
Tak więc mam nowy dwumas ze sprężynami i mam sprzęgło ze sprężynami. Nic złego się nie dzieje. Nadto, patrząc po zdjęciach, nie widzę w aktualnej ofercie sprzęgła bez sprężyn, w każdym razie nie w PL. Znalazłem jedno na ebay.co.uk.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum