Wysłany: Nie Lip 08, 2018 17:04 [R75] Problem z tankowaniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam,
Wczoraj pojechałem na stację chcąc zatankować mojego roverka i przy tankowaniu pisotlet odbijał udalo mi sie zatankowac za 30zl i później tak jakby się paliwo wylewało. Dzisiaj chciałem dotankować i udało się ledwie za 10zł, ponieważ co chwila odbijało. Jeśli chodzi o pływak to raz pokazuje pół baku paliwa,a raz 3/4 baku. Co to moze byc?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 08, 2018 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie zawsze wina musi leżeć po stronie pistoletu czy dystrybutora, jeśli inni tankowali bez problemu a Ty nie masz paliwa w baku, a mimo to wybija to może byc zatkany, albo zawężony wlew paliwa, rura która leci paliwo do baku może byc zagnieciona, efekt będzie taki jak opisujesz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lip 09, 2018 23:01
Spróbuj nie wkładać pistoletu do oporu, tylko zostaw wyjmij go od maks wciśnięcia ok 2-3cm. Wtedy paliwo nie będzie sięodbijać od ścianki wlewu i nie powinno odbijać. Mi to pomogło w MG:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum