łożysko jak jest uszkodzone to strzela przy kręceniu kierownica, ewentualnie może sie blokować.
Poduszkę żeby zdiagnozować to najlepiej ja wykręcić i zobaczyć czy nie jest luźna, ona jest rozbieralna, pomimo tego ze na forum możesz znaleźć info ze nie.
Możesz tez jechać na badanie amortyzatorów i przy otwartej klapie bagażnika osłuchać czy puka jak będzie wibrować kolami, szczególnie gdy kończy sie badanie i wibracje są wolniejsze
(...)
Czy rzeczywiście mogą to być łożyska/górne mocowania w amortyzatorach jak autor filmu wskazuje?
U nas to się chyba nazywa: ROVER 75 MG ZT PODUSZKA AMORTYZATORA ŁOŻYSKO PRZÓD
(...)
Do wymiany mogą być same łożyska albo poduszki amortyzatora, które najczęściej sprzedaje się z łożyskami w zestawie, różnica w cenie ok 50zł vs 200zł /szt.
Moim zdaniem jeśli stamtąd faktycznie strzela to raczej łożysko ale stan poduszek ocenisz dopiero po wyjęciu.
Dzięki za info, ale może ktoś miał taki dźwięki i może wymieniał już coś co pomogło i chciałby się tym podzielić. Słychać to bardziej jakby na dole przy kołach.
Dużo roboty jest z wyjęciem tej poduszki i w domowych warunkach pod chmurą sobie z tym nie poradzę.
Tu nagrałem dźwięk z mojego auta. Jest to na jeździe na wprost po np płytach:
https://youtu.be/EKlI2MoCPiE
EDIT: Oki, znalazłem przyczynę. Końcówki drążków kierowniczych oraz sworznie wahaczy. Wszystko zaznaczone na zdjęciu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum