Cześć odkopuję temat. Bo mam szybkie pytanie. Mam MG ZT '04 mam spryskiwacze zamontowane, ale są nie podpięte. Mam również dodatkową pompkę spryskiwaczy (do szyb z BWM) która leży póki co w bagażniku w pudelku. Ale stwierdziłem że ustawie sobie jedną pompkę do sprwyskiwaczy szyb i zaworki zwrotne. Jeden zawor zwrotny przed trojnikiem rozdzielającym na masce a drugi trójnik z wbudownym zaworkiem przed rozdzielenie na prawy i lewy spryskiwacz. I będę miał sprywskiwacze działające za każdym razem na lampy - czy takie rozumowanie ma rację bytu?
Jeśli nie wchodzi taka opcja w grę, powinienem wykorzystać drugą pompkę - i tu jest moje pytanie jaki przewód potrzebuję kupić żeby to wszystko posklejać. Dzięki
_________________ Byl Rover 75 2.0 CDT jest MG ZT 2.0 CDTi
tmk752, jedna pompka Ci tego nie uciągnie, będzie ciurkało zamiast spryskiwać lampę. Daj dedykowaną pompkę do reflektorów. Przewody (rurki) ja wstawiałem oryginalne, bo zależało mi na szybkozłączkach i do pompki i do spryskiwaczy. Kupiłem u AdaskoC. Elektryka cała już była, kostka była ładnie zapakowana w folię i czekała na podłączenie.
Nie prościej by było zastosować pompkę do spryskiwacza szyby i połączyć się na krótko do drugiej pompki spryskiwacza szyby? Ja nie widzę problemu żeby mi ciurkało non stop nie za 2-3 razem.
Zdaję sobie sprawy z tego że bedzie mi ubywało więcej płynu, ale w sumie dla mnie ważniejsze jest żeby dobrze widzieć w nocy. Szczególnie w zimie...
Pytanie jest czy bedzie mi pasować do otworu w zbiorniczku? I czy jej układ nie jest o 90 stopni odwrócony od pompki do spryskiwacza szyby. Bo jeśli tak musiałbym wykonać otwór w zbiorniku. Sory za bajdużenie ale chciałbym najprostszy sposób w moim przypadku
_________________ Byl Rover 75 2.0 CDT jest MG ZT 2.0 CDTi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum