Wysłany: Wto Gru 08, 2009 10:55 [R 416SI 96r]Zapala się kontrolka od recznego w czasie jazdy
Witam
Zauwazuyłem ostatni, ze w moim R podczas pokonywania zakretów ( nie wazne czy w prawo czy lewo) na chwile zapala sie kontrolka od hamulca recznego (!), kontrolka albo zaswieca sie na chwilę albo "mryga" tak jak by było gdzieś zwarcie.
I tu pytanie, czy ta kontrolka to wskazuje tylko ze zaciagniety jest hamulec reczny, czy może wskazywać na jakąś awarie? Czy może to faktycznie jakieś zwarcie?
Dodam że kontrolka swieci sie tylko na zakretach
ps. moze to błachy problem, ale ostrozności nigdy za wiele
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 10:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli jest wyciek to hamownia nie powinna się czasem zapowietrzać i pedał w podłodze
nie do końca, zależy od wielkości wycieku i stanu płynu w zbiorniku, w drugim aucie tydzień temu miałem pusty zbiornik i auto hamowało normalnie. Dopiero właśnie kontrolka ręcznego mi przypomniała o poziomie płynu. Zapowietrzenie to ostateczność...
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 20:47
Powinien być DOT4 i pewnie taki jest. Narazie dolej i zobaczysz czy dalej ucieka i w jakim tempie. Gdy zlokalizujesz wyciek i będziesz uszczelniał (wygodnie będzie ci sprawdzić wtedy cały układ odrazu, wymienić klocki, tarcze, ewentualnie jakieś wężyki, czyszczenie zacisków itd.) wtedy sobie wymienisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum