Wysłany: Czw Mar 25, 2010 11:35 [R75] Smród w kabinie
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
witam! mam nietypowy problem,otóz w czasie jazdy smierdzi mi amoniakiem w kabinie,nie wiem o co chodzi gdy włacze wentylacje to troche mniej ale na wyłaczonej smierdzi intentyswnie,czy ktos sie sie spotkał z was z takim przypadkiem
_________________ peres
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 18:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odgrzybić, przeszukaj forum, skorzystaj z linów od apples, lub podjedź na stację diagnostyczną gdzie zajmują się klimatyzacją. Odgrzybią, dobiją czynnika, zatrą ręce i pozbawią Cię połowy wypłaty. Wybierz sam co się bardziej opłaca: porady z forum czy stacja diagnostyczna:)
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:26
peroomen,jak czuć cały czas , bez względu na włączenie klimy, to sprawdź czy nie ubywa płynu chłodniczego.Wyciek najczęściej przy termostacie.Płyn paruje na ciepłym silniku i zapach leci do środka.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Czw Mar 25, 2010 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:32
Będzie śmierdzieć jeżeli wcześniej jeździł na włączonej klimie. Smród ustaje po kilku godzinach dopiero. Sęk jest w tym że zawsze śmierdzi po wyłączeniu klimy, a nie jak pracuje.
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 13:36
SeniorA napisał/a:
Wyciek najczęściej przy termostacie.Płyn paruje na ciepłym silniku i zapach leci do środka.
Nie ma opcji aby zapach leciał do środka. Tak jest skonstruowana gródz aby z silnika do kabiny nie przenikały żadne zapachy. Powietrze zasysane jest tylko z zewnątrz, spod podszybia.
no własnie o to chodzi ze ubywa mi płyn z chłodnicy i co teraz ale mi sie wydaje ze to ucieka mi przez korek bo jak otworze maske to delikatnie kapie z niego co jakis czas
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 13:44 ]
i oprócz tego mam mokry dywanik pasazaera z tyłu po lewej stronie co to moze byc bo juz mnie szlak trafia
oprócz tego mam mokry dywanik pasazaera z tyłu po lewej stronie co to moze byc bo juz mnie szlak trafia
woda dostaje się najprawdopodobniej przez zaczepy listew chromowanych w tylnych błotnikach i dalej przez bagażnik wpływa pod nogi pasażera, sprawdź, czy w miejscu na koło zapasowe nie masz jeziora
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 13:52 ]
lub zatkany odpływ szyberdziury jeśli takową posiadasz
w bagazniku susza tak samo pod siedzeniem ,gnój jest pod dywanikiem pasazera z tyłu i delikatnie z przodu od kierowcy (u mnie pasazera bo anglik) .Raz juz to wysuszyłem całkowicie jakis tydzien minał i znowu widze ze zaczyna sie robic mokro
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 14:03
Masz mały basenik jak ja miałem. Jak najszybciej wyczyść te otwory i załóż nowy filtr kabinowy. Najlepiej wyczyścić je od spodu.
Ciepło jest więc zostaw otwartą maskę niech się suszy.
ok wyczyszcze je spróbuje od góry a jak nie to spróbuje jak wy opisywaliscie podniose na lewarku bo nie mam kanalu i poszukam tych rurek
[ Dodano: Pią Mar 26, 2010 09:04 ]
witam! wczoraj rozebrałem podszybie i tak jak mówiłes okazało sie ze jest duzo wody ,według wskazówek wszystko przeczysciłem woda zeszła,jest przepływ,dzisiaj kupie nowy filter bo tamten do połowy mokry był i cały w gnoju.dzieki za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum