Wysłany: Nie Sty 02, 2011 11:46 [freelander] czujnik HDC
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam w nowym roku koledzy od dawna ?wieci mi si? kontrolka awaryjna HDC na allegro znalaz?em taka aukcje http://allegro.pl/freelan...1372335650.html tylko nie mam poj?cia gdzie on jest zamontowany zapyta?em w?a?ciciela aukcji ale bez odzewu , koszt jest przyst?pny wi?c mo?na by by?o spróbowa? i przy okazji mam drugie pytanie od dwóch dni wariuje mi alarm sam si? w??cza wie kto? co mo?e by? przyczyn? i ewentualnie jak go od??czy? , s?siedzi ju? zaczynaj? si? denerwowa? , niestety nie mam gara?u i ?eby nie wy? musz? go zostawia? otwartego . Pozdrawiam i czekam na porady
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 11:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
"Czujnik" HDC jest przymocowany do dr??ka zmiany biegów pod gumowym mieszkiem. Z do?wiadczenia radzi?bym najpierw sprawdzi? 2 kabelki, które do niego dochodz? - cz?sto si? od??czaj? co mo?e powodowa? zamkni?cie obwodu, czego znakiem jest pal?ca si? bez przerwy kontrolka hamulca górskiego. Sam czujnik raczej nie ulega awarii.
tuarek, zaj?a?e? do aukcji? - mnie to raczej wygl?da na czujnik 1- biegu.
W rave nie ma wyszczególnionego czujnika HDC - a co do kabelków to racj? przyznaje.
koledzy przerabia?em ten HDC ju? jaki? czas temu sprawdzone kabelki sprawdzony w??cznik stopy i jeszcze pare rzeczy , ale w?a?nie teraz ta aukcja mnie zaciekawi?a , wiem ?e najlepiej by?oby podpi?? pod kompa ale ja mieszkam w takiej dziurze ?e ?aden zak?ad nie ma programu najbli?ej mia?bym oko?o 150 km w jedna strone wi?c z takim b??dem jecha? taki kawa? nie b?de , a co do tego czujnika to by? mo?e jest jaki? w skrzyni oprócz czujnika cofania Pozdrawiam
jest w?a?nie czujnik 1-biegu u?ywany przez HDC - jest on mniej wi?cej na wysoko?ci czujnika wstecznego tylko bardziej w stron? ko?a i troch? bardziej z boku skrzyni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum