Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 08:21 [R420] Zmiana baterii w pilocie lucas 3TXB
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam czy zmiana baterii w moim pilocie jest jakimś problemem czy wystarczy tylko otworzyć obudowe pilota i zmienić baterie ? czy po wymianie baterii będe musiał programować pilota ? czy jest jakiś sposób na wymiane baterii bez puzniejszego programowania piolota
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 14, 2011 00:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 08:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 08:32
Wyciagasz stara, wkladasz nowa i kilkakrotnie zamykasz sam. z pilota (naciskasz przyciska zamykania) po paru przycisnieciach sie zamknie i jest juz ok. Czyli trzeba go zsynchronizowac. Przynajmniej u mnie to dziala (3TXA ale mysle, ze u Ciebie tez zadziala)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 10:40
sTERYD, nie strasz chlopaka.... ja wymieniłem baterie w 3TXA synchronizacja i działa, a w 3TXB wymieniłem przekręciłem kluczyk rozbroił sie immo i po zawodach.....
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 11:10
Po wyciągnięciu starej baterii ponaciskaj kilkakrotnie przyciski na pilocie żeby rozładować całkowicie układ.... zresztą wszystko jest napisane w artykule na stronie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:00
Ja taką procedurę stosuję po odłączeniu aku. Normalna synchronizacja - ale dla spokojności , przy wymianie baterii - po wyciągnięciu baterii ponaciskałbym jednak klawisze.
Tak na wszelki sluciaj. Poza tym, skoro jest tutaj: http://www.roverki.pl/article.php?sid=307 wyraźnie napisane żeby tak zrobić, to czemu to omijać? Przeciez to zajmie 5 sekund !
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum