Witam.
Ostatnio strasznie ciężko odpala mój diesel-ek na zimnym silniku i strasznie wzrosło spalanie, do tego dziwnie klekocze. Na poczatku zimy tego nie było, wszystko było ok, także nie będę tego sobie tłumaczył mrozami itd. Jaka może byc przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 21:45
piterek1812, zanim założyłeś ten temat korzystałeś z opcji szukaj chyba nie bo na forum jest mnóstwo tematów w podobnym stylu
Co do palenia to do sprawdzenia masz świece żarowe i kąt wtrysku na pompie
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 22:58
piterek1812 napisał/a:
także nie będę tego sobie tłumaczył mrozami itd
...spore mrozy, to właśnie główna przyczyna Twoich i naszych problemów- tematów w usterkach mnóstwo- ostatnie dwa tygodnie, co drugi temat tego dotyczy
U mnie spalanie przy tych duzych mrozach w jezdzie miejskiej wzroslo nawet o 2-3l i nie doszukuje sie przyczyny bo wydaje mi sie ona oczywista.
Mysle, ze za 2-3 miesiace wszystko wroci do normy.
powracając do tematu. Jednak mój problem z odpalaniem nie jest spowodowany mrozami. przez ostatnie 48 godz auto stało w ogrzewanym garażu w którym była temperatura ok +15 i problem z odpalaniem był równie duży jak na mrozach. czytałem na forum że problem może być związany z wtryskami bądź świecami. Jak ewentualnie wykręcić te świece bo tam jest straszny dostęp do nich...
Przy +15 to chyba i bez swiec by Ci odpalil..
Wiec moze problem lezy gdzie indziej, moze kat wtrysku, ale w tym wypadku musialby byc chyba solidnie przestawiony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum