to w benzynie, a w dieslu jest na dole przed skrzynią
Masz racje sTERYD wysprzęglik jest u dołu, udało mi się w końcu to naprawić. Dobrze mówiłeś że mogła się zatrzeć łapa od wysprzęglika, wziąłem najpierw WD40 i konkretnie spisikałem wszystko, później wciskałem sprzęgło żeby się rozeszło i dało rade teraz dołożyłem jeszcze smaru miedzianego i myśle że narazie będzie działać. Nie podoba mi się że to jest tak nisko bo jakaś kałuża czy błoto się tam pewnie dostało i zatarło tłoczek. Dzięki wszystkim za pomoc
Wiecie co masakra. Nasmarowałem ten wysprzęglik i odziwo wszystko było dobrze. Przejechałem 15 km bez żadnych problemów. Zostawiłem samochód na godzina i jak wróciłem było to samo. Biegi nie chciały wchodzić, jak już wrzuciłem z oporem to jakieś zgrzyty i trzęsło silnikiem. Chyba ta pompka się zaciera ale musze dojechać jutro 180 km i nie wiem jak to zrobić. Może jeszcze przesmaruje i rozruszam to zadziała. Macie jakieś pomysły jak to zrobić i co tam jeszcze trzeba naprawić?
Ja miałem identyczny problem przez zatartą łapę sprzęgła, działo się to zwłaszcza gdy był zimny. Po nagrzaniu tulejka w obudowie skrzyni się rozszeżała i biegi już wchodziły normalnie. Smaruj jeszcze raz ją porządnie najlepiej jak ciepły, powinno przejść.
Mam prośbę o pomoc, jestem w trakcie wymiany sprzęgła i znalazłem na TomaTeam łożysko oporowe i chcę się upewnić czy to jest to do mojego sprzęgła. oto link http://www.tomateam.pl/sk...ial=naped&c=921
Pomóżcie jak najszybciej bo dzwonie do sklepu nikt nie odbiera a spieszy mi się z zamówieniem.
heh nawet nei popatrzyłem na miejsce zmaieszkania ... jak tak to oczywiście, ze najlepiej ... ale dodzwonic się trzeba najpierw, żeby nie drałować przez pół miasta na darmo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum