to pogadaj z nim i sprzeda Ci zdalne sterowanie z pilotem
gadałem,
- 400 za telestart T70 (ten starszy z większą antenką - podobno ma regulację czasu grzania/wentylacji))
- 500 zł za telestart T91 (mały pilot nowszej generacji) ale dedykowany do VW więc nie ma regulacji czasu i zawsze grzeje 60 minut.
- 900 zł za telestart T91 w pełni funkcjonalny czyli tak jak opisuje instrukcja ogólna telestart
ten telestart t70 jest trochę starszy model (taki jak dodawany fabrycznie w r75) ale bardziej funkcjonalny z tego co widzę.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 17:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dla mnie trochę drogo , bo już wydałem na wiązkę i zegarek z programatorem ... ale pilot jest lepszy i ma zasięg chyba do 800 metrów ... więc z rana sobie z okna uruchamiasz webasto , golisz się , ubierasz i masz autko nagrzane jak wsiadasz - super sprawa
_________________ w R75 czuję się jak za kokpitem łodzi podwodnej kpt. Nemo
w każdym razie jak ktoś potrzebuje części do webasta czy jego rozbudowy , to polecam tego gościa , bo zna się na tym i nawet jak czegoś nie ma , to załatwi to w rozsądnej cenie ...:)
_________________ w R75 czuję się jak za kokpitem łodzi podwodnej kpt. Nemo
drugi etap gotowy. Panel klimy się załącza
VMatas, Ponownie dzięki na mentoring
ps. jakby ktoś z kolegów i koleżanek posiadał webasto na części to będę zainteresowany czujnikiem temperatury - na zdjęciu.
U mnie on szwankuje, dlatego panel załącza się razem z piecem a powinien dopiero jak osiągnie 30 st C.
Marek_75, mógłbyś w podobny sposób opisać podpięcie panelu klimy, jak zrobiłeś to w przypadku samego podpięcia Telestart do pieca?
Ja mam piec 98570A i na inny pin chyba muszę podać sygnał z Telestartu. Z tego co kumam to na PIN 1 odpali mój piec - tak jak testowałem, go "na krótko".
pin 1 służy do odpalania pieca przez czujnik temperatury +12v przy pracującym silniku (dogrzewacz).
pin 3 służy do odebrania sygnału z telestartu ale należy podać na niego -12v.
dlatego telestart który podaje +12 musi załączyć przekaźnik który dopiero poda masę na pin 3 pieca co spowoduje rozruch.
Marek_75, sprawdziłem to organoleptycznie i w Webasto 98570A jest dokładnie tak samo. Podpiąłem pierwszy etap - dogrzewanie. Czekam na trochę czasu aby podpiąć klimatyzację.
Czy pilot T91 nie ma ciągłego powiadamiania w trakcie pracy? Tylko te 2 sekundy na początku?
Jak to jest z trybami pracy wentylacji i ogrzewania? Sygnalizacja kolorami czerwonym i zielonym... Mi na ON zaświeca się na 2 sek na zielono a przy OFF na 2 sek na czerwono.
Witam Wszystkich.
Podpinam się pod ten temat bo:
Ostatniej zimy dzięki naszemu "super paliwu" silnik nie odpalił i musiałem korzystać z pomocy kolegi, webasto "zamknęło się w sobie". Jeździłem do końca zimy na niedogrzanym silniku z myślą, że wiosną zajmę się tym tematem. W lecie oczywiście zapomniałem - było ciepło. Teraz pojawiły się mrozy i temat powrócił jak bumerang. Przy pierwszych chłodach webasto co prawda włączyło się lecz z wydechu pakowały mi kłęby białego dymu o zapachy parafiny z dodatkiem nie spalonego oleju. Silnik co prawda szybko się dogrzewał, lecz nie tak szybko jak w zeszłym roku. Przeszukałem forum lecz nigdzie nie znalazłem takich objawów jak moje. Po dłuższym szperaniu znalazłem sprawcę: Różnie się to nazywa, albo filtr powietrza, albo tłumik powietrza dolotowego.
Wewnątrz jest takie coś(dziwnie się kojarzy) po usunięciu tego wszystko wróciło do normy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum