Wysłany: Pią Paź 01, 2010 08:59 [R45] Dziwny świst przy przyspieszaniu w 2.0 iDT-przewody?
W czasie normalnej jazdy jest ok i nic się nie dzieje ale jak mu trochę depnę i silnik wchodzi na wyższe obroty (np. przy wyprzedzaniu) to słychać taki specyficzny świst. Na przeglądzie mechanik powiedział mi ze to drobna nieszczelność jakichś przewodów i że jej efektem może być niewielka utrata mocy. Pytanie tylko o jakie dokładnie przewody chodzi? Bo mechanik stwierdził że trzeba by je umyć od spodu i wtedy zobaczyć. Jak myślicie jakie to mogą być przewody? Raczej nie paliwowe bo by się ON tracił a nie zauważyłem żeby gdzieś ciekł.
Ostatnio zmieniony przez Emer Pią Paź 01, 2010 09:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 08:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja opieram się tylko na tym co powiedzieli mi mechanicy którzy "znali" te auto. Nie wiem czy w innych 45-kach z tym silnikiem taki świst to normalka czy nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum