ZiGi, tak używałem najnowszej wersji. Odblokowałem TV bez problemu tyle że nie wie co masz na myśli mówiąc takie tam poza śwatłami dziennymi i webasto.
No w sumie pobawić się światłami też chciałem i podłubać przy navi
Z tego co wiem to przy navi trzeba uważać bo można zablokować czytnik jeśli masz MK2 Rovera a nie BMW. Ale próbuj może tobie się coś uda lepiej jak u mnie
Zastanawiam się jeszcze nad samym Navcoderem czy da się go zwitaminizować, bo każda kolejna instalacja na kolejnej maszynie wirtualnej z tego samego pliku instalatora daje inny klucz rejestracyjny.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zastanawiałem się nad generatorem kluczy, ale musiałbym dostać kod rejestracyjny i klucz licencji żeby spróbować coś z tym podziałać, wiadomo że nie da się wykorzystać ich do uruchomienia kolejnej wersji instalki, ale może udałoby się stworzyć generator kluczy licencji na podstawie kodów rejestracyjnych NAVCODERa.
[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 13:33 ] dukat11 Mam pytanie, bo odblokowałeś sobie TV w Roverku.
Ja mam problem z komunikacją, Navcoder twierdzi że nie jest podłączony do kompa w samochodzie.
Nie wiem co jest, postawiłem na wirtualce sobie też T4 i też mi nie widzi auta.
Nie wiem co robię źle, podłączyłem kabel do gniazda w aucie, podpinam do lapka, włączam zapłon i potem robię scan i migają mi diody komunikacyjne, ale tylko od strony lapka od strony samochodu nic
Wiesz co można z tym zrobić?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 21:20
ZiGi napisał/a:
Nie wiem co jest, postawiłem na wirtualce sobie też T4 i też mi nie widzi auta.
Bo nie masz interfejsu do T4. ELM-em tego nie odpalisz.
ZiGi napisał/a:
Nie wiem co robię źle, podłączyłem kabel do gniazda w aucie, podpinam do lapka, włączam zapłon i potem robię scan i migają mi diody komunikacyjne, ale tylko od strony lapka od strony samochodu nic
Do interfejsu musi być jeszcze odpowiednie oprogramowanie które z nim współpracuje, a dodatkowo interfejs i oprogramowanie musi współpracować z autem. To nie takie proste. Kabelek za 42 zł cudów nie zrobi.
No to nawet na stronie Navcoder'a jest napisane jakiego adaptera musisz użyć.. http://www.reslers.de/IBUS/ . ELM kompletnie nie nadaje się do tego. Sam też używam adaptera I-bus, tylko innego, i Navcoder łączy się bez problemu - tylko nie mając Navi jest to zabawka, nie więcej..
1. Gdzie w Polsce - nie powiem Ja kupowałem na eBay.
2. Podłączyć nie ma żadnego problemu - przewód K-bus (nie K-Line!!) i wszystko będzie śmigać. Przewód można znaleźć przy radiu, przy Navi, przy Webasto - biało czerwony z żółtymi kropkami.
1. Gdzie w Polsce - nie powiem Ja kupowałem na eBay.
2. Podłączyć nie ma żadnego problemu - przewód K-bus (nie K-Line!!) i wszystko będzie śmigać. Przewód można znaleźć przy radiu, przy Navi, przy Webasto - biało czerwony z żółtymi kropkami.
Czyli jak rozumiem, w całej instalacji przewód K-BUS jest biało-czerwony z żółtymi kropkami i zasadniczo przy czytniku navi, parktroniku i np. zmieniarce CD bez prolemu go znajdę?
I tyle teorii. Przy zmieniarce CD są tylko przewody jednokolorowe . Udało mi się znaleźć biało-czerwony z żółtymi wzdłużnymi paskami (co kilka centymetrów) w niebieskiej wtyczce napędu nawigacji. Mam nadzieję, że to ten właściwy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum