Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
Posiadam Rover 75 2.0 z 2001 roku. W piątek wieczorem odstawiłem normalnie samochód pod dom, a w sobotę już nie chciał odpalić. Przekręcam kluczyk, żeby go odpalić i w tym momencie lampki na desce rozdzielczej zaczynają migać i słychać "klik", ale samochód nie odpala (nie ma nawet charakterystycznego dźwięku odpalania, który jest jak się próbuje silnik odpalić, ale się nie udaje - tylko ten "klik"). Czy ktoś wie co to może być i czy to może być akumulator (z akumulatorem nigdy nie było problemu, światła same się wyłączają, więc przez przypadek go nie rozładowałem)? Wskazówką może być to że chwilę przed próbą odpalenia włożyłem radio i ono na chwilę się wyłączyło (jakby zanik zasilania), ale jak je wyjąłem i włożyłem znowu to grało. Załączam króciutki filmik z próby odpalenia - http://www.youtube.com/watch?v=eyokzLr8ztM
Dzięki za ewentualną pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 21, 2013 23:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na 100% Akumlator. Przerabiałem to zimą, wszystko ładnie chodziło aż jednego dnia rano do auta i lipa. tylko cykanie. Wymieniłem aku i wszystko jak ręką odjął:)
Ja miałem identyczne objawy.
Do sprawdzenia przewody i wtyczki aku<->rozrusznik.
-------
U mnie była niedociśnięta wtyczka z + przy rozruszniku.
No i oczywiście akumulator i sam rozrusznik.
Jak aku jest dobry to w czasie próby odpalania nich ktoś Ci postuka kluczem po obudowie rozrusznika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum