Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2014 Posty: 44 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 22:06 [R620SDI] Dymi na zimnym na niebiesko
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, mój Roverek gdy odpalę go na zimnym silniku kopci na niebiesko póki się nie nagrzeje potem jest już dobrze. Dodam że na zimnym jest jakby słabszy, nie taki elastyczny jak to się mówi jak na ciepłym silniku. Jest to bardzo odczuwalne w zimę.
Dym gdy samochód się odpali unosi się długo, mniemam że to olej ale moje pytanie brzmi co jest przyczyną.
Turbina jest zaolejona, moje półosie są aż całe zachlapane. Mam też "trzeszczącą" skrzynię, chuczącą czy jakoś tak jak to się mówi, wiem że to łożyska bo doczytałem się tego na forum.
Roverek nie bierze oleju więcej niż 100ml/1000km w przybliżeniu.
Roverek przykopci na czarno przy "daniu w palnik".
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2014 Posty: 44 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 11:34
Powiem szczerze że sam silnik jest zdrowy i trzyma się dobrze lecz gorzej powiedziałbym z turbiną i skrzynią ( łożyska ). Turbo ma mało mocy, osiągi samochodu są +4 sek od 0-100 od osiągów "fabrycznych".
Dodam że nie ucieka mi olej ale turbina jest cała zaolejona. I przy wymianie oleju po jakimś czasie robi się znowu czarny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum