Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Tempomat jeszcze do wczoraj dzialal bez zarzutow.No i stalo sie-przestal tak sobie.Zagladalem do czujnikow przy pedale sprzegla i hamulca,podopychalem je i nic.Rozebralem jeszcze raz przemylem i znowu podopychalem i dalej nic.Juz kiedys tez przestal dzialac ale po dopchnieciu dzialal poprawnie tym razem nic z tego.Nie mam pojeciac co moglo sie stac.Jest mozliwosc ze ten bialy czujniczek przy sprzegle sie zepsol? Jesli tak jak to sprawdzic./Prosze o pomoc .Samochod jest super od dawna go chcialem ale teraz powoli trace cierpliwosc.Zastanawiam sie co nastene sie zepsuje.Co moge jeszcze sprawdzic?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 18:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 16:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 18:06
Czujnik pchaj w stronę silnika. Jak będzie w połowie obudowy w której się znajduje, http://forum.roverki.eu/v...p=460720#460720 ściskasz go i wychodzą dalej razem. Wypychasz to białe ze zdjęcia w linku i ściskasz łapki zaznaczone.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Lut 19, 2010 18:14, w całości zmieniany 2 razy
[ Dodano: Pią Lut 19, 2010 18:43 ]
a teraz mi sie przypomnialo.Kiedy jechalem w jedna strone bylo ok.Dojechalem na wies musialem jechac przez snieg az mi dupa szorowala.Moze to od tego sniegu cos moglo sie urwac? tak jak pisze Kris-Tofer moze cos od tego czujnika w kole? A jak juz go wyjme jest mozliwosc to sprawdzic domowym sposobem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum