Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich
Już w momencie kupna osiemsetki widziałem, że przednie koła krzywo 'stoją'. Myślałem, że sprawa tkwi w ustawieniu kątów pochylenia kół, ale okazało się, że nie ma możliwości takowej regulacji. Jedyne co udało mi się ustalić, to prawy górny wahacz do regeneracji i prawa gałka do wymiany - ale jak wiadomo to raczej nie zmieni pochylenia kół, które w obecnej chwili tworzą tak zwany 'negatyw' czyli patrząc od przodu samochodu stoją tak /-------\ (schodzą się ku górze) a powinny stać w ten sposób |------| I moje pytanie - czy da się coś z tym fantem zrobić? Z takim negatywem trochę kicha jeździć, bo mi będzie cięło bieżnik opony po wewnętrznej stronie Przyglądałem się innym osiemsetkom i w nich było wsio prościutko. Wiem, że Rover w wersji 'ti' był nieco utwardzony w stosunku do zwykłego 820 czy 827, ale przednie koła chyba też powinny stać prosto, a nie jak w wyścigówkach
Dzięki za wszelkie sugestie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 08:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najlepiej byłoby jakbyś zmierzył dokładnie zbieżność jakimś cyfrowym urządzeniem. Jak będziesz wiedział dokładnie o ile stopni masz pochylone koła to na górnych sworzniach można trochę poregulować. Znając podstawy matematyki myślę, że można bez problemu obliczyć o ile milimetrów trzeba będzie przesunąć górne sworznie.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 21:57
UniculTLX napisał/a:
Wiem, że Rover w wersji 'ti' był nieco utwardzony w stosunku do zwykłego 820 czy 827, ale przednie koła chyba też powinny stać prosto, a nie jak w wyścigówkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum