Wysłany: Wto Lis 27, 2012 16:22 [R200] Obudowa filtra powietrza
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Ostatnio naszła mnie myśl, aby zmienić dolot zimnego powietrza. Typ tropem doszedłem, że puszka/obudowa filtra powietrza w silniku 1.4 16V między R200, a R400 różnią się wielkością. Filtr jest nieco szerszy i puszka wygląda na większą. Wie ktoś może dlaczego wstawali większa puchę do R400. Bo tak sobie pomyślałem, żeby zrobić podmiankę. Wstawić kompletny dolot od MG ZR 160KM (jest taki sam jak w R400) + wkładka K&N. Miałoby to jakiś sens Co o tym myślcie
Tak na chłopski rozum, wystarczy spojrzeć w dane techniczne 200-tki i 400-tki i porównać, czy coś to dało w tej ostatniej. Moc i moment ten sam, w tym samym zakresie obrotów, więc... Hmmm
No chyba, że nie ma wkładki K&N do standardowej obudowy 200 lub jest droższa niż do 400.
Tak na chłopski rozum, wystarczy spojrzeć w dane techniczne 200-tki i 400-tki i porównać, czy coś to dało w tej ostatniej. Moc i moment ten sam, w tym samym zakresie obrotów, więc... Hmmm
No tak, ale dlaczego dali inna puchę jak moc jest ta sama Przecież mogli wstawić taką samą ja w R200.
brkzzz napisał/a:
No chyba, że nie ma wkładki K&N do standardowej obudowy 200 lub jest droższa niż do 400.
Załóż większą przepustnicę. Od serii T pasuje, ale chyba najlepsza jest z Poloneza 1.4 Musisz poszukać na forum, bo gdzieś o tym było.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Ładuj aku w bagażnik i duży dolot zakładaj nie spotkałem się, żeby ktoś to robił, ale skoro w kv6 na większym filtrze było lepiej, to samo w fiacie 20v z filtrem od 20vt, to moze i tu zadziała? działaj
jak jesteśmy przy temacie przepustnic... ten łącznik elastyczny do którego jest mocowana przepustnica w Tserii, występuje w jakims innym R? moze Poldek ma taki? bo kurde zauwazylem wczoraj, ze mi tam puszcza ciśnienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum