Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 16:57 [Freelander]czujnik ?wiate? biegu wstecznego
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
gdzie go szuka?, wiem na pewno ?e na skrzyni biegów tylko w którym miejscu bo mi nie pal? ?wiat?a wsteczne,bezpiecznik jest ok? I jeszcze jedno jak wymieni? olej w ird które to ?ruby odkr?ci? mo?e jakie? zdj?cie pogladowe ?eby lukn?? którym si? wlewa olej a którym spuszcza?
Ostatnio zmieniony przez wlodar1980 Czw Wrz 19, 2013 17:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 19, 2013 16:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co do czujnika to tak z g?owy nie pomog?, jak dobrze pami?tam, to jest gdzie? z przodu skrzyni. Je?li chodzi o olej w IRD, to na pewno by?o na forum, wi?c szukajka prawd? Ci powie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mog? powiedzie?, ?e to spe?nienie marze?. Ca?e szcz??cie zosta?o jeszcze troch? do spe?nienia
By?o ju? wa?kowane na forum.
Czujnik biegu wstecznego jest przy osadzeniu lewej pó?osi.
W TD4 wymieniasz:
- Olej w silniku (Zalecany 5w40)
- Wk?ad filtra oleju (Ja u?ywam Mahle OX153D2
- Wk?ad filtra odmy razem z uszczelkami
- Olej w skrzyni biegów 75W90 w specyfikacji GL-5 (zalecam Castrol Syntrans Transalexe 75W90 albo MOTUL 300 GEAR 75W90)
- IRD LIQUI MOLY VOLLSYNTHETISCHES GL5 SAE75W90 ja leje taki ale mo?esz wla? te? te co do skrzyni biegów b?dzie OK.
- Tylny dyferencja? ELF TRANSELF EP 80W90
Korki s? przy pó?osi.
Górny wlew dolny spustowy.
Tylko uwa?aj bo s? na imbusa by? nie obrobi? gwintu.
Klucz musi by? idealnie spasowany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum